#postcorona

De Post-Corona movement wil een virus verspreiden dat nog meer impact maakt

In het begin zagen velen deze coronatijden als een vloek en we mogen niet ontkennen dat dit voor velen nog steeds zo is. Na dagen van doemberichten op sociale media, in kranten en op televisie beginnen er geleidelijk aan berichten van hoop te verschijnen. Hoewel deze crisis nog niet voorbij is beginnen we al stilaan te dromen van het #postcorona tijdperk.

Een groep eco-ondernemers heeft in samenwerking met Bpart een online platform opgericht waar mensen hun dromen kunnen delen over een mooiere wereld na het coronatijdperk: www.postcoronamovement.com. De Post-Corona movement is al goed actief op Facebook en het is niet het zoveelste forum waar mensen roepen en elkaar de grond in boren” zegt mede-oprichter Steven Desair. Ben Brumagne vult hem aan en zegt dat het uniek is dat mensen echt positieve wereldvisies delen en ook constructief reageren op anderen hun ideeën en mee helpen denken over hoe ze die dromen kunnen realiseren. 

Het staat vast dat de coronaperiode een kantelpunt wordt in de geschiedenis van ons eigen leven. We worden gedwongen om na te denken over ons bestaan en na te denken over de maatschappij waarin we leven. Welk leven wil jij leven? In welke wereld wil jij wakker worden na het corona-gedoe?

Beeld je in dat je een toverstokje zou hebben: welke zotte dingen zou jij realiseren? Stel je voor dat je alle macht, geld en middelen hebt om met de inzichten van vandaag ons land prachtig vorm te geven. Wat zou jij doen? De Post-Corona beweging geeft je de volledige vrijheid om wild te dromen. “Meer nog, nadat mensen hun dromen hebben gedeeld kunnen er allerlei samenwerkingen ontstaan, kunnen ze elkaars idee versterken en kunnen ze samenwerken om concrete projecten uit te werken. Het zou een gemiste kans zijn moest het enkel bij dromen blijven.” zegt Simon Luyts al glunderend.

“Iedere belangrijke positieve verandering die bewust is gecreëerd is gestart met een gedachte, een visie of een droom. Koppel daar een crisis of chaos aan en je hebt een viraal idee dat de ruimte krijgt om de wereld rond te gaan.Daarom beginnen we met toekomstgerichte ideeën te verzamelen.Wanneer iemand zijn droom deelt, worden er anderen door aangetrokken. Hierdoor ontstaan er groepjes met gelijkgezinden en hieruit ontstaan plannen. Voor we het weten worden de juiste mensen aangetrokken om concrete plannen te maken en die te realiseren. Zo creëer je de toekomst.” zegt Louis De Jaeger vol enthousiasme.

Word net zoals Kamagurka en de Low Impact Man deel van de Post-Corona beweging en deel je droom. Hoe meer dromen er gedeeld worden, hoe meer kans dat ze realiteit worden. “Laten we een nog groter virus verspreiden dat nog meer impact zal maken dan het coronavirus. We willen mensen besmetten met anderen hun dromen en met optimisme” klinkt het.

Werk mee aan de toekomst via: www.postcoronamovement.com of via de Facebookgroep.