Economie en Werk

 

TTFS (Trigger The First Step): bereik vergroten en community starten

Droom

Ik ben in bijberoep TTFS aan het oprichten. Dit is een organisatie/community waar we organisaties of individuen ondersteunen in hun eerste stap richting hun doel. Ons doelpubliek zijn dan ook organisaties of individuen in verandering, waar de nood aan innovatie en groei dan ook hoog is. Door Corona zijn velen in een positie van verandering geduwd. Hier zijn echter ook goede evoluties merkbaar. Zo is de New Economy meer aanwezig dan ooit voordien. Wij willen dan ook helpen om de goede gevolgen te kunnen behouden. Dit door in te zetten op het gehele team. Hoe doen we dit? Dit doen we door ons aanbod aan te passen aan de noden van ieder, waarbij we mensen praktische handvatten bieden, eenzelfde taal voor alle betrokkenen en de nodige inspiratie om mensen de motivatie en moed te geven om hieraan te beginnen. Mijn droom is dan ook om diverse gelijkgestemden te vinden om zo inspirerende voorbeelden met elkaar te kunnen delen. Hiervoor zoek ik mensen die zelf een eerste stap hebben gezet, maar tevens personen die graag nieuwe concepten en ideeën de wereld insturen. Om zo samen te werken aan de toekomst.

Waarom

Ik vind deze droom belangrijk omdat dit niet enkel mijn droom is. In mijn persoonlijke zoektocht om TTFS op te richten ben ik diverse personen tegengekomen die inspirerend zijn op hun eigen unieke manier. Maar tevens die grondleggers zijn voor de toekomst van morgen. Het is fijn om iedereen zijn eigen gevecht te zien, namelijk om mensen te zien strijden voor een betere toekomst. Een toekomst vol inspiratie, innovatie, maar die nog steeds mensgericht is. En het is net voor deze mensen dat het belangrijk is dat zij gezien worden en dat hun verhaal gedeeld word. Zowel voor gelijkgestemden als voor mensen die nood hebben aan inspiratie en groei. Ik deel mijn droom hier dan ook omdat Post Corona Movement een zeer gelijkaardige visie heeft. Namelijk op zoek gaan naar verbetering en kansen die gecreëerd worden niet verloren laten gaan.

Actie

Momenteel ben ik gestart om het idee van TTFS effectief in uitvoering te brengen. Als eerste heb ik de nodige basisbenodigdheden in orde gebracht, namelijk een visie, doel, praktische uitwerking, plan van aanpak. De fase waar het project zich momenteel in bevindt is het opbouwen van de nodige omkadering. Dit omvat volgende elementen: -Zichtbaarheid creëren (website, social media, ...) -Project management vorm geven, dit door een platform op te zetten waarbij iedereen die wenst te helpen kan op aansluiten Maar het belangrijkste is vooral dat ik momenteel mijn idee aan het verspreiden/delen ben en op zoek ben naar gelijkgestemden. Namelijk mensen die mee willen helpen om inspirerende voorbeelden, ervaringen of kennis te delen. En dit door met een minimale inzet, een effectief resultaat te bereiken.

Samenwerking

Hoe kan jij meehelpen aan dit project? Like of follow onze facebook pagina: https://www.facebook.com/TTFS.be/ Een like zorgt er namelijk voor dat ons bereik groter gaat worden om zo meer en meer mensen te bereiken. Momenteel staat het in zijn startblokken en is het bijgevolg nog weinig en klein. Maar geef ons een kans. Toekomstplannen: Aanvullend zoeken we mensen die deel willen uitmaken van de TTFS-Community. Namelijk een community waarbij we interessante, inspirerende bronnen delen met elkaar. Waarbij we via TTFS deze bronnen en ervaringen kunnen delen met niet enkel gelijkgestemden, maar ook diegene die momenteel nog niet weten dat de toekomst van morgen, vandaag al bestaat. Bij iedere bron komt een klein tekstje wat mensen triggert om verder te lezen. Op deze manier blijft de credit bij de originele bron, maar worden de ideeën (ideeën voor een betere toekomst) gedeeld met zij die nood hebben aan inspiratie of hier voor open staan. Praktisch kan dit momenteel door interessante bronnen door te sturen/delen via mail of messenger. Om dit vlotter te laten verlopen gaan we in de nabije toekomst dit verder vorm geven door een Facebook groep, waarop we bronnen en dergelijke delen. En dan ga ik of geïnteresseerde vrijwilligers dit delen via onze kanalen (blog, social media, website, ...). Like ons zeker om verder op de hoogte te blijven. Door een minimale inzet, kunnen we samen een groots resultaat bereiken. Neem zeker een kijkje op onze website: https://ttfs.be

Scope

Systemisch

Engagement

Ik zie mezelf een trekkersrol opnemen voor dit project