Natuur, Milieu en Landbouw

No more plastic

Beschrijving

Een wereld zonder plastiek. Kan het? Natuurlijk! Er zijn al alternatieve grondstoffen die bewezen hebben biologisch afbreekbaar te zijn zoals hennep of yuca, er zijn zelf al bedrijven in productie met deze grondstoffen. Ook zijn er reeds initiatieven op de wereld die werk willen maken van een plastiekvrije wereld. Laten we deze projecten vermenigvuldigen. Ik denk aan de machines van Dave Hakkens die gebruikte plastiek weer recycleert tot een nieuw object. Aan het recyclageproject in San Francisco waar ze afval tot meststof verwerken. En last but not least: stoppen met de productie van plastiek zoals we die de dag vandaag kennen. Daar hebben we de grote producenten voor nodig. Als zij hieraan meewerken, kunnen zij aan mooie image-building doen, wie doet er mee en vooral: wie neemt de leiding?

Waarom

Afval is een groot probleem in onze wereld, graag wil ik dat mijn kinderen kunnen opgroeien in een gezonde en groene planeet.

Actie

Koffiebar uitbaten waar ik de machines zet die Dave Hakkens gemaakt heeft zodat mensen hier gebruik van kunnen maken. Public speeches houden om zo bedrijven warm te maken om het roer om te draaien.

Samenwerking

Netwerken, uitzoeken waar in de wereld de beste plek is om een ander project te beginnen.

Scope

Systemisch

Engagement

Ik zie mezelf dit project eventueel wel uitwerken en trekken