Natuur, Milieu en Landbouw

Kerstbomenverhuur

Beschrijving

Ik ben een van die mensen die elk jaar in december tegen beter weten in, vast houd aan dé echte kerstboom: ‘Nen echte.’ Ik weet het, niet ecologisch, niet brandveilig, een gedoe geïnstalleerd te krijgen en als je er bij nadenkt, staat er een levend wezen te verkommeren in je woonkamer. Een plastiek exemplaar kan, maar daarvoor pas ik liever, een gevoelskwestie… Al enkele jaren op rij beweer ik elke keer opnieuw dat ik een kerstbomenkwekerij wil beginnen. Geen klassieke zoals we ze kennen in de Ardennen, maar een waar de bomen worden opgekweekt in potten. Zo moeten ze niet ontworteld worden om te gebruiken en kunnen ze in januari terug op het veld om een jaartje aan te sterken tot de volgende winter. Dus geen verkoop maar verhuur! Ecologisch, circulair, en gewoon een tof project. ( Wie heeft er kennis van zaken of gelooft er in zo’n project?

Waarom

Omdat ecologische ontwikkelingen tradities niet in de weg mogen komen te staan

Actie

Ik ben praktisch en creatief ingesteld en werk graag buiten en met m’n handen. Ik kan mee marketing ,verkoop, planning, en strategie organiseren.

Samenwerking

Allereerst mensen met kennis. Hoe lang duurt het voor zo'n boom volwassen is?, overleeft zo’n boom het?, wat voor aarde heeft die nodig? Mogelijke ziektes? Wat zijn valkuilen? Wat kan je vragen voor de huur van zo’n boom? Werk je met een waarborg? Wie is je doelgroep? Wie heeft er een terrein ter beschikking? Hoeveel kost zo’n project? Waarvan komst de financiering?

Scope

Lokaal

Engagement

Ik wil samen met anderen een project uitwerken