Gezondheid en Geluk

intermenselijke skills in onze cultuur herintroduceren op een toegankelijke manier

Beschrijving

Ik droom van een wereld waarin het aanleren van interpersoonlijke skills en emotionele volwassenheid zich zodanig in onze cultuur inburgert dat deze viraal gaan in gezinnen, in het onderwijs, bedrijfsleven, politiek, enz... Waar we bv herontdekken wat vreugde is, rust, we onze waarde en die van de ander herkennen, we elkaar als vriend blijven bejegenen wanneer we het oneens zijn, we elkaar niet overweldigen, we zwakheid en onvolmaaktheid omarmen, verantwoordelijkheid nemen voor onze noden, zorgen voor onszelf en voor elkaar zonder zelfzuchtige motieven, we kritiek verwelkomen, verbondenheid belangrijker vinden dan gelijk hebben, enz enz...

Waarom

Het draagt bij aan het gezonder maken van onze cultuur, vergroot ons welzijn.

Actie

Ik denk aan het organiseren van conferenties, trainingsmomenten online of met kleinere groepen lokaal, online campagnes, een youtube kanaal met filmpjes die key concepten makkelijk uitleggen, een podcast die onderwerpen dicht bij de mensen brengt,... Ik heb connecties met mensen in de VS die rond dit thema vormingsmateriaal ontwikkeld hebben dat ik zelf doorlopen heb. Ze bieden eventueel mentoring aan om hier mee aan de slag te gaan in Europa. Verder is er een connectie in België met een netwerkorganisatie die vormingsmateriaal verspreidt.

Samenwerking

Ik zoek mensen nodig die iets voelen voor de filosofie achter dit idee die mee een vzw willen opzetten hier rond, events organiseren, zelf getraind worden, training geven. Ook mensen met skills in PR, communicatie, webdevelopment.

Scope

Systemisch

Engagement

Ik wil samen met anderen een project uitwerken