Gezondheid en Geluk

Leren houden van jezelf

Beschrijving

Een wereld waarin mensen (leren) houden van zichzelf. Vanuit liefde, mildheid en zachtheid voor hun eigen stukken ook in liefde mildheid en zachtheid voor de ander kunnen staan. Waar spaceholding voor elkaar kan worden gevraagd en gegeven. Waar grenzen in zachtheid kunnen worden gecommuniceerd, gevoeld en gerespecteerd. Waar deze vaardigheden ons van kind of worden meegegeven en aangeleerd en even belangrijk zijn als een doktersbezoek en gezonde voeding.

Waarom

Enkel op deze manier kan de cyclus van trauma doorgeven van generatie op generatie doorbroken worden. Zo leren mensen verantwoordelijkheid opnemen voor hun kwetsuren en pijn op de meest helende en gezonde manier. Zo ontstaan ook minder trauma's in je eigen leven, en leer je hoe er te zijn voor jezelf en de ander.

Actie

Momenteel ben ik aan de laatste hand bezig met een boek rond dit thema. Een poëtische verhalenbundel die de weg naar zelfliefde in beeld brengt op een sprookjesachtige manier. Verder zou ik hier graag een online cursus rond maken. Ze zit al relatief sterk klaar in mijn hoofd, maar is nog niet in actie gebracht. Tot slot, zou ik hier graag een stuk in het leerplan willen zien, zowel lagere school als middelbaar als normaalschool en lerarenopleidingen. Naar lerarenopleiding ben ik bezig met de ontwikkeling van een workshop hierrond. Leerplan zou er hulp van buitenaf welkom zijn.

Samenwerking

Ik zou hulp kunnen gebruiken voor het boek: PR, contacten bij uitgeverijen of media, zodat het wijd verspreid geraakt en veel mensen bereikt. Mijn kracht zit in creatie, niet in marketing. Voor de online cursus: editing van video's, feedback-gevers, marketing Voor het leerplan hoop ik dat iemand anders dit wil uitwerken, ik heb jaren lesgegeven maar ben er ook al lang weer uit. Ik wil wel meedenken. Voor de lerarenopleiding: contacten welkom!

Scope

Andere

Engagement

Ik zie mezelf dit project eventueel wel uitwerken en trekken