Andere

De lobby van de Liefde

Beschrijving

Ik droom dat alle dromers, de krachten bundelen en elkaars dromen samen waarmaken. Allemaal op hun manier, via alle kanalen die ze ter beschikking hebben. Dat de media overspoeld wordt door zo veel goed nieuws, dat ze er niet meer omheen kunnen, zodat het nieuws een plezier wordt om te volgen. Dat er een nieuwe lobby ontstaat, de lobby van de Liefde. Machtiger en krachtiger dan alle andere lobby's samen. Eentje die alle goeie ideeën en initiatieven op de best mogelijke manier wereldkundig maakt, ondersteund en in werking helpt te treden. Zodat er enorm draagvlak voor ontstaat. Dat alle wereldverbeteraars het respect krijgen dat ze verdienen en het nieuwe mensbeeld, "the survival of the friendliest", werkelijkheid wordt. Dat het zoogdieren brein van onze soort, in werking treedt, waardoor iedereen voor elkaar zorg zal beginnen dragen.

Waarom

Omdat die alle dromers kan helpen om hun droom te realiseren.

Actie

Een denktank samenstellen met mensen uit alle lagen van de bevolking, met de meest uiteenlopende beroepen. Die samen een plan uitwerken hoe ze al de prachtige dromers een platform kunnen geven, dat zo groot is, dat niemand er nog omheen kan. Die denktank werkt uit hoe zoiets concreet georganiseerd kan worden. Die denktank probeert een brug te zijn tussen alle organisaties en individuen, die nu al elk op hun manier bezig zijn met het verbeteren van de wereld en helpt hen de krachten te bundelen. Al die gebundelde krachten vormen de lobby van de Liefde. Iedereen die zich geroepen voelt, kan lobbyist worden, alleen al door elk idee dat hij of zij een warm hart toedraagt, op zoveel mogelijk manieren in de kijker te zetten. De lobby van de Liefde lobbyt op die manier, in elk elk mogelijk aspect van onze samenleving, met het oog op het verbeteren van alles wat te verbeteren valt. Zelf ben ik vooral goed in dromen en creëren, maar niet goed in organiseren en administratie. Ik kan in deze denktank participeren ideeën aanreiken. Ik kan er ook over schrijven, bijvoorbeeld in de vorm van artikels, of in een lied. Of ik kan er een boek over schrijven.

Samenwerking

Ik zoek mensen die kunnen organiseren, die meer doener zijn dan dromer, maar de dromers wel in hun ideeën steunen. Mensen die een stappenplan kunnen uitwerken, waardoor een platform als bijvoorbeeld het postcoronamovement, de aandacht krijgt die het verdient. Mensen die er voor zorgen dat dit, en alles wat er uit voortvloeit, wereldkundig gemaakt wordt. Op zo een zodanige manier dat er echt niet meer omheen kan worden gedraaid. Dat er een manier gezocht en gevonden wordt, om de kranten, de radio en tv, er vol van te krijgen. Dat er publiciteit en aandacht komt voor wat we écht nodig hebben. Alle mensen kunnen eigenlijk meewerken, zelfs van thuis uit. Door bijvoorbeeld naar ieder radioprogramma te bellen, lezersbrieven te schrijven naar kranten en tijdschriften, bloggers en influencers betrekken,... En wat beter georganiseerd kan dat op veel grote schaal.

Scope

Andere

Engagement

Ik wil samen met anderen een project uitwerken